Gotujemy – makumba, czyli mleko z THC

3

Makumba – legendarna „potrawa” od której chyba większość polskich pasjonatów marihuany zaczyna przygodę jadalną marihuaną. Rozpoczynamy cykl Gotujemy od tej najprostszej z najprostszych potrawy.

Makumbę możemy przyrządzić zarówno z marihuany (kwiaty), bezpośrednio z liści i łodyg (nie polecam) jak i nawet z haszu (wtedy najlepiej kakao).

Składniki:

– mleko, im więcej procent tłuszczu tym lepiej, można nawet dodać trochę masła do niego

– marihuana: kwiaty (najlepiej 3-5gram/litr), liście lub haszysz, ewentualnie kanamasło

Przepis:

Tak jak napisałem na samym początku, jest to niezwykle prosta potrawa, najzwyczajniej w świecie wrzucamy składniki do mleka i na wolnym ogniu gotujemy przez 30 minut mieszając. Przy haszyszu może to trwać krócej, nawet 15 minut, a przy liściach nawet dłużej – do godziny.

Z mojego doświadczenia odradzę robienie makumby z liści i łodyg, ponieważ jest bardzo niesmaczna – o wiele lepszym pomysłem jest zrobienie kana masła, a następnie użycie go do zrobienia makumby. Jeśli wyjdzie Wam nie najlepsza makumba można jej smak poprawić dodając miodu i kakao.

About Author

Miłośnik wolności i świadomego podejścia do życia.

3 komentarze

  1. Makumbe robiłem z kolegami z calego krzaka. Wrzuciliśmy krzaka do gara, wygotowalismy go, dodalismy mleko, masło, kako. Bania była zbyt mocna, jakieś 12h ciągłej bani i to po 1 szklance. Nie do opisania co się z nami działo.

  2. zrobilem z moja dziewczyna makumbe z lisci poszlisny do kina na GWIEZDNE WOJNY 1,zasnalem obudzila mnie ona po filmie.I tak byl nudny

Skomentuj

Skomentuj przez FB

komentarzy